Audio switching.

Post Reply
cmdr114b
Posts: 13
Joined: 21 Sep 2016, 19:50

Audio switching.

Post by cmdr114b » 07 Feb 2019, 10:11

I am not sure if anyone here can help and I have posted this in the Skalarki forum as well but I thought I would ask here anyway.

I am using profile 5.0.1470.1000 with Prosim A320 version 1.20b 10 and I have been getting a ECAM report that Audio is transferred when the switch is in the normal position.
I have used the SDK diagnostic tool and connected to the profiler, from this I can see the audio switching status in the Overhead Aft Maintenance section.
It seems that the switch is showing the wrong status as follows:-

With it set to NORMAL the status shows AUDIOSWITCHINGFO
With it set to CAPT the status shows AUDIOSWITCHINGNORM
With it set to F/O the status shows AUDIOSWITCHINGCAPT

Now this suggests its a Skalarki problem but as I am unsure who does what(Prosim/Skalarki) when using the SDK.
How do I correct this?
Thanks
John

Pim
Posts: 672
Joined: 01 Jan 2011, 13:39
Location: Heemstede, The Netherlands
Contact:

Re: Audio switching.

Post by Pim » 07 Feb 2019, 17:20

Hi John,

What you can do is to make a small default profile that you have to enable in the Profiler. There you can reassign the AUDIO switch to other input events. Create a new profile with only the audio switch in it. I have a DIY board, so I had to assign all the LEDs and switches myself.

Good luck,

--pim
Attachments
aft.jpg

cmdr114b
Posts: 13
Joined: 21 Sep 2016, 19:50

Re: Audio switching.

Post by cmdr114b » 07 Feb 2019, 18:50

Thanks Pim, I will have a look into that.
I did not think that you can run an additional profile while running Prosim in SDK mode.
John

Pim
Posts: 672
Joined: 01 Jan 2011, 13:39
Location: Heemstede, The Netherlands
Contact:

Re: Audio switching.

Post by Pim » 07 Feb 2019, 19:18

Hallo John,

Yes, you have to run the Profiler in SDK mode otherwise ProSim has no access to it. You have to set in the Settings page "Use Default Profile in Legacy Mode". The profiles are normally used for other simulator software like AST and JeeHell as far as I know.

Best regards,

--pim

cmdr114b
Posts: 13
Joined: 21 Sep 2016, 19:50

Re: Audio switching.

Post by cmdr114b » 11 Feb 2019, 07:09

Just so others are aware, Marcin has told me that this will be fixed in the next profile release.
John

Post Reply

Return to “Skalarki”