[WANTED] N1 speedselector rotary with switch

User avatar
Voel
Posts: 28
Joined: 02 Mar 2017, 11:19
Location: Nieuwersluis, The Netherlands
Contact:

[WANTED] N1 speedselector rotary with switch

Post by Voel » 12 Jan 2019, 18:10

I am looking for one N1 speedselector switch. At this moment I have only one, see pictures below). This one I bought in the Aviation Megastore but they do not sell them anymore.
Perhaps somebody here have one.......
Attachments
IMG_8984.jpg
IMG_8986.jpg
IMG_8985.jpg
------------------------
Regards,
Leo

User avatar
dvincent
Posts: 3933
Joined: 14 Jun 2011, 11:21
Location: Nederland - Vlissingen
Contact:

Re: [WANTED] N1 speedselector rotary with switch

Post by dvincent » 12 Jan 2019, 19:44

Regards,
Dirk

Image

mickc
Posts: 1087
Joined: 29 Aug 2012, 12:11

Re: [WANTED] N1 speedselector rotary with switch

Post by mickc » 13 Jan 2019, 12:19

dvincent wrote:
12 Jan 2019, 19:44
I bought these ones: http://anderssimparts.com/index.php?rou ... duct_id=67
Excellent choice. These are the closest thing to the real ones that are available.

Gallie
Posts: 32
Joined: 15 Jan 2011, 15:36

Re: [WANTED] N1 speedselector rotary with switch

Post by Gallie » 13 Jan 2019, 16:34

I found these some time ago on ebay. I havent bought them. but seems like a good option.

Spring return with rubber bands.... could be changed to springs i guess?

https://www.ebay.nl/itm/Boeing-N1-and-S ... :rk:1:pf:0

User avatar
Voel
Posts: 28
Joined: 02 Mar 2017, 11:19
Location: Nieuwersluis, The Netherlands
Contact:

Re: [WANTED] N1 speedselector rotary with switch

Post by Voel » 14 Jan 2019, 13:03

Hi,

That indeed is an exellent choice Dirk.
dvincent wrote:
12 Jan 2019, 19:44
I bought these ones: http://anderssimparts.com/index.php?rou ... duct_id=67
Gallie wrote:
13 Jan 2019, 16:34
I found these some time ago on ebay. I havent bought them. but seems like a good option.
Spring return with rubber bands.... could be changed to springs i guess?
https://www.ebay.nl/itm/Boeing-N1-and-S ... :rk:1:pf:0
For this one you must drill a hole from about 14 mm in the panel, that is too big for my panel and you can not stop the switch after 4 steps.
------------------------
Regards,
Leo

User avatar
Aussie1234
Posts: 85
Joined: 09 Nov 2016, 04:21
Location: Near YSCB Canberra

Re: [WANTED] N1 speedselector rotary with switch

Post by Aussie1234 » 14 Jan 2019, 20:52

Not sure what you mean Voel regarding the second selection?
Looking at all the photos, the hole size looks normal?
And. The N1 switch is supposed to have only 4 switched positions and the Speed ref 7 positions?
The way I read the ebay text though, the inner and outer knobs seem to be reversed. The outer knob should select the mode and the inner knob have two detents to the left and right.
Have look further.
Aussie
Full Cockpit: Prosim 737 V2.1x : P3Dv4.3: REX Env. & Sky Force: Orbx Scenery: GSX; Simworld Fwd Overhead: Jetmax Throttle: OC radios; MCP; 2 x EFIS; 1 x CDU: GTX 1070 3 ext views. Total 5 PCs in HP 1GB private network.

User avatar
Voel
Posts: 28
Joined: 02 Mar 2017, 11:19
Location: Nieuwersluis, The Netherlands
Contact:

Re: [WANTED] N1 speedselector rotary with switch

Post by Voel » 14 Jan 2019, 22:32

Hi Aussie,
I have an earlier version from the one you saw on ebay. The construction ia almost the same look at the knobs and the big nut

Look here:
IMG_8994.jpg
IMG_8993.jpg
IMG_8995.jpg
------------------------
Regards,
Leo

User avatar
dvincent
Posts: 3933
Joined: 14 Jun 2011, 11:21
Location: Nederland - Vlissingen
Contact:

Re: [WANTED] N1 speedselector rotary with switch

Post by dvincent » 15 Jan 2019, 12:26

This construction is for sale at SismoSoluciones if I'm right.
Regards,
Dirk

Image

User avatar
Voel
Posts: 28
Joined: 02 Mar 2017, 11:19
Location: Nieuwersluis, The Netherlands
Contact:

Re: [WANTED] N1 speedselector rotary with switch

Post by Voel » 15 Jan 2019, 12:39

Hi Dirk,
dvincent wrote:
15 Jan 2019, 12:26
This construction is for sale at SismoSoluciones if I'm right.
I do not know. It is for sale here: https://www.ebay.nl/itm/Buy-1-Get-1-Fre ... rk:10:pf:0

It does not fit in the Flyengravity panel.
------------------------
Regards,
Leo

User avatar
Bazbeaumont
Posts: 954
Joined: 04 Dec 2011, 11:03
Location: Reading, United Kingdom

Re: [WANTED] N1 speedselector rotary with switch

Post by Bazbeaumont » 15 Jan 2019, 13:03

dvincent wrote:
15 Jan 2019, 12:26
This construction is for sale at SismoSoluciones if I'm right.
Hi Dirk,

Sismo have units which are similar but the inner shaft is an encoder and therefore does not have a spring loaded return to centre. This is not as per RW.

The outer shaft is for the switch functions and can be adjusted to suit the number of positions as per an ordinary rotary switch.

I have two fitted in my sim to an OC panel and they were a little difficult to install. I have not connected them to an I/O card yet (and probably never will), so they are just eye candy.
In the RW these switches are hardly ever used. I doubt some pilots actually know what they are used for.

I might replace mine with the switches from Anders at some point.

Cheers
Ron B

Image

Post Reply

Return to “Hardware marketplace”