Lights + wideview clients

Andrew737
Posts: 41
Joined: 13 Jun 2014, 12:51

Re: Lights + wideview clients

Post by Andrew737 » 23 May 2015, 13:41

Hi Guys

Thank you all so much - YOU LEGENDS!!

I would really be interested to see if you have FSUIPC registered Rob - to register one has to re-install, it may be the re-insallation that did it?

Anyway, I have NO problem supporting Pete Dowson - No Problem at all

ProSim Forum Legends - Thank you Guys

A

navymustang
Posts: 83
Joined: 12 Aug 2014, 21:30
Location: Orlando, FL USA

Re: Lights + wideview clients

Post by navymustang » 01 Jan 2017, 23:38

Wow - what a confusing 10 pages of responses :)

I think I read it all and still have an issue. How do you get the nose wheel to steer on the clients?

My taxi light works just fine across the sever client, and steers nicely on server. But taxi light just shines out in front of clients.
Thanks for providing guidance. I am using P3D (latest) with FSUIPC on sever and client. Synching with WideView.

navymustang
Posts: 83
Joined: 12 Aug 2014, 21:30
Location: Orlando, FL USA

Re: Lights + wideview clients

Post by navymustang » 07 Jan 2017, 19:30

OK - got all the lights working across the master visual and 3 client visual computers using the LUA scripts. A huge thanks to all who provided information on making this happen.

However - even though the nose wheel taxi light comes on, the light does not steer with the tiller after the aircraft is in motion.
It does steer on the host (master) visual. I am watching the nose wheel offset on the client and host via FSUIPC, and they are changing.

Part of the problem could be model related. An interesting issue is that on the host or the client computers, when I open a new view and make it a spot plane view. I don't see my own aircraft. I was hoping to do that so I could see if the nose wheel was actually moving.

Also - in the real 737 NG, does the nose wheel turn when the aircraft is stationary? I noticed that P3D only turns the wheel when the aircraft is in motion.

Thanks again

rs3tier
Posts: 803
Joined: 24 May 2014, 04:38
Location: Hobart Tasmania

Re: Lights + wideview clients

Post by rs3tier » 09 Jan 2017, 07:38

Hi

I was never able to get my taxi light to move either when I was running FSX... I gave up after a lot of trying.
But seeing your post reminded me about it, and now I am on P3D I tried again an it worked first time. I did need to enable this line on the server LUA script though:

event.offset(0x0BBA, "UW", "OnMemoryChanged") -- Rudder

Cheers,
Rob

Bernie
Posts: 2625
Joined: 01 Jun 2011, 13:36
Location: Riverland South Australia

Re: Lights + wideview clients

Post by Bernie » 09 Jan 2017, 13:05

Hi Rob,

Mine does but I don't think I did anything extra but I will look.
Kind Regards

Bernie.


E8400 @ 3.0GHz, Windows 7 Ultimate 64Bit, GTX 750 Ti 2048mb, Philips 22" LCD Widescreen, Cockpit Setup X 2 Computers each with 2 X Monitors each using Wideview and Widetraffic. 9 x USB Pokeys and 1 X Ethernet Pokeys.

Bernie
Image

Bernie
Posts: 2625
Joined: 01 Jun 2011, 13:36
Location: Riverland South Australia

Re: Lights + wideview clients

Post by Bernie » 19 Mar 2017, 03:40

Hi All,

Just a small update for those of you that may be running the lights across a wideview setup. I had an issue where I lost this function and found that with the later FSUIPC, my [Auto] in the FSUIPC no longer started the Lua Scripts being used on the Server and Clients BcastMemSvr .lua and BcastMemClient.lua I found that I had to use IPCReady.lua and all is now working again. The IPCready Lua can be created by reading Lapi's post here http://prosim-ar.com/forum/viewtopic.ph ... e&start=10 regarding adding "Positive Rate" call out using the lua. :D
Kind Regards

Bernie.


E8400 @ 3.0GHz, Windows 7 Ultimate 64Bit, GTX 750 Ti 2048mb, Philips 22" LCD Widescreen, Cockpit Setup X 2 Computers each with 2 X Monitors each using Wideview and Widetraffic. 9 x USB Pokeys and 1 X Ethernet Pokeys.

Bernie
Image

navymustang
Posts: 83
Joined: 12 Aug 2014, 21:30
Location: Orlando, FL USA

Re: Lights + wideview clients

Post by navymustang » 25 Jun 2017, 16:02

The saga continues - everything set up as others have done with the latest FSUIPC, Prosim and LUA scripts.

When starting at the airport KMCO, the taxi light refuses to budge on my client computers, yet on the host when viewed in a outside cockpit view, the taxi light moves with the tiller as it should. LUA scripts on clients are getting rudder (tiller) data as observed via debug window.

Now - when I fly to Jacksonville (KJAX) and land, the taxi light moves on the clients. But even more strange - at Jacksonville there seems to be a terrain / Geo issue where the plane is several feet higher than it should be (still troubleshooting that one).

Is there any chance the two issues are tied together? And yes - I flew right back to KMCO without stopping the sim, and upon landing, the taxi light quit working again. So there certainly seems to be causation.

Ideas welcome.

Bernie
Posts: 2625
Joined: 01 Jun 2011, 13:36
Location: Riverland South Australia

Re: Lights + wideview clients

Post by Bernie » 03 Oct 2017, 11:40

Hi All,

Well after much playing around, and reading on the net, especially Pete Dowsons response to threads on differnent forums, it appears that all the work that went into getting these lights to work across a networked setup using the Lua Scripts may have come to an end in P3D V4. Perhaps only temporarily, hopefully. Is there anyone here that has been able to continue using these lights as per this thread, and if so, how was it achieved. I was involved in this thread from the start, along with Rob who worked out the Lua Files to use, and even though I did, I have not been able to replicate this in P3D V4. It may have to do with FSUIPC v5 and scripts that were processed using 32bit and not 64bit or perhaps something else. What I would like to know, is, could this now be done using Simconnect and not FSUIPC, and if so, is there anyone here with the knowledge required to do so. The Synchronisation of all the lights has been great and it would be a shame to loose the functionality of them being Synchronised. the Vstrut folder has to be placed in the Modules folder along with FSUIPC 5 and am wondering whether it is the files within that folder that have to be written for 64bit. Here is a link to one thread that I found. http://forum.simflight.com/topic/83771- ... -fsuipc-5/

@ Pete Dowson, I am aware that you are a member here but also know you are very busy with your new FSUIPC so I have not approached you directly as I do not want to distract you from the Great work you do for this community. However, if you are reading this, then please feel free to offer any advice. :D :D :D :D

In the mean time, I will continue to find a way.

Edit: I am also wondering whether the "Advanced Animations" that seem to be no longer available in the P3D V4 has something to do with this??
Last edited by Bernie on 05 Oct 2017, 06:54, edited 1 time in total.
Kind Regards

Bernie.


E8400 @ 3.0GHz, Windows 7 Ultimate 64Bit, GTX 750 Ti 2048mb, Philips 22" LCD Widescreen, Cockpit Setup X 2 Computers each with 2 X Monitors each using Wideview and Widetraffic. 9 x USB Pokeys and 1 X Ethernet Pokeys.

Bernie
Image

tennyson
Posts: 428
Joined: 31 Aug 2012, 01:19

Re: Lights + wideview clients

Post by tennyson » 04 Oct 2017, 00:31

Hi Guys. I've been watching this thread for some time.
I'm not sure if this is any help, but in my cockpit, I run three graphics computers connected via fly-elise's Immersive display and wideview.

I didn't do anything fancy and don't have the lua script, but my lights are working fine in my cockpit.

When I use the taxi light, it turns as the nose wheel turns, Landing lights all operate. This, of course, is all P3D V4 with FSUIPC V 5.12.

Then again, things may all change next Tuesday when LM release P3D V 4.1.........
Image

Bernie
Posts: 2625
Joined: 01 Jun 2011, 13:36
Location: Riverland South Australia

Re: Lights + wideview clients

Post by Bernie » 04 Oct 2017, 01:28

Hi Tennyson,

Thank you for the response, are you saying that all three computers are showing all the lights. If you open an overhead view of the aircraft on each computer, do you see each light turn on, on each aircraft. So you should see three taxi lights.

Edit: I gather you are using the new Wideview 64.
Kind Regards

Bernie.


E8400 @ 3.0GHz, Windows 7 Ultimate 64Bit, GTX 750 Ti 2048mb, Philips 22" LCD Widescreen, Cockpit Setup X 2 Computers each with 2 X Monitors each using Wideview and Widetraffic. 9 x USB Pokeys and 1 X Ethernet Pokeys.

Bernie
Image

Post Reply

Return to “ProSim737 Flight Model 2.0”